2016. november 28. 21:10 - (AB)Roxy

A "nagy" jutalék matek

Fontosnak tartom, hogy erről is írjak néhány sort, mivel a díjazásunk a Vevők szemszögéből merőben szokatlan, és első hallásra több mint meglepő. De miért is kéne nekünk pénzt fizetnie egy Vevőnek?

Nos, gyorsan le kell szögeznem, hogy nem kötelező. Csak abban az esetben válik esedékessé a díjazásunk, ha keresési megbízást kapunk, vagy ha az általunk kezelt ingatlant kívánja valaki megvásárolni. Miért?

Röviden: mert nem dolgozunk ingyen.

Bővebben kifejtve: Az indulásunk óta kommunikáljuk, hogy az Eladóktól kért díjazásunk a mindenkori vételár 3%-a, a Vevőktől kért díjazásunk pedig a mindenkori vételár 2%-a. A weblapunkon részletesen fel van tüntetve a teljes értékesítési folyamat, így ebbe most nem mennék bele mélyebben, maradjon csak a száraz matek. Az Eladók részéről a díjazásunkba bele van építve egy profi fotós díjazása, az energetikai tanúsító díjazása, a Vevők részéről pedig a szakjogászunk díjazása. Na és? Kérdezheti egy Vevő.

Mi nem hajkurásszuk az ügyfeleket, Ők keresnek meg minket a különböző csatornákon, vagy a legtöbb esetben ajánlás útján. Elvünk, hogy NEM tesszük rá a jutalékunkat az értékesítendő ingatlan általunk javasolt és a tulajdonos által elfogadott kikiáltási árára, a tulajdonosaink megértik, hogy ez egy szolgáltatás csomag, avagy full szerviz, amiért fizetniük kell. Tehát ha nem mi értékesítenénk, akkor nem lehetne ennyivel olcsóbban elhozni az ingatlant! Miért érdekes ez?

Mert a mostani piacon az „ingatlanosok” különösen nagy aránya rápakolja a jutalékot az árra annak érdekében, hogy valahogy megbízást tudjon kötni, ami sok esetben 4-5% + ÁFA. Tehát ezt a Vevő fizeti meg! Amennyiben jól számolok és a 2%-os Vevőktől kért díjazásunkból levonom az ügyvéd díjazását, a mi esetünkben ez 1% körüli összeg, ( 5% helyett! )amit végül összesen ki kell fizetni nekünk! De miért kellene egy Vevőnek bármennyit is fizetni?

Még egyszer mondom, NEM KELL. Vegye a saját nyakába az ingatlan keresés és vétel procedúráját és boldoguljon saját maga a piacon. Azonban ha az S4 Ingatlan megbízásaiba fut bele, akkor az együttműködés során tapasztalni fogja, miért fog fizetni. Nem azért mert KELL, hanem mert azt kapta, amit várt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://s4ingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr3712007456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása