2016. november 28. 15:31 - (AB)Roxy

Az ingatlanközvetítő faktor

A megkerülhetetlen vita téma a két tábor között. Miért van ránk szükség? Szakma-e ez egyáltalán? Aztán ott vannak az előítéletek: az ingatlanosok drágák, lehúznak, átvernek, csalnak, feleslegesek. Régóta hangoztatom, hogy Magyarországon a „szakma” megítélése nagyjából egy szinten lehet a kukással, vagy a parkoló őrrel, de honnan eredhet ez?

Véleményem szerint onnan, hogy ez az ország az ezermesterek Mekkája, itt aztán mindenki ért mindenhez, és persze mindent ingyen is szeretne megkapni, vagy megkeresi a módját annak, hogy minden ingyen legyen számára. Amikor szolgáltatni kell valamit, akkor pedig „ha valamiben jó vagy, ne csináld ingyen” elvet követik, hiszen ha valami csoda folytán véletlenül előfordul, hogy valaki mégsem ért egy szakmához, ( noha ezt nem szeretjük bevallani ), és ráadásul ezt még észre is veszi a másik fél, akkor következhet a mértéktelen lehúzás.

Nincs két egyforma vélemény. Mehetünk fogorvosokhoz, ügyvédekhez, építészekhez, ingatlanosokhoz, egyszerűen elsőre képtelenség eldönteni ki mond értékelhető információt és ki nem, és ezzel el is érkeztünk a bizalomvesztéshez, ez pedig egyenes út az előítéletekhez. Az ingatlanosok tettek arról, hogy az ügyfelek ne bízzanak bennünk, az ügyfelek pedig tettek arról, hogy mi se bízzunk bennük.

De miért ne lehetne ezen változtatni? Az előítéleteket félretenni? Elképzelhetetlen, hogy valaki magas szinten, versenyképes áron és korrekt keretek között szeretné a munkáját végezni?

Miért megyünk el fogorvoshoz és miért fogadjuk el a kezelését? Miért megyünk fodrászhoz és engedjük a hajunkhoz nyúlni? Miért megyünk el ügyvédhez és miért kérjük a tanácsát?

Miért NE kérhetnénk ki a véleményét egy olyan embernek, aki rengeteg ingatlant értékesített már, és ez a szakmája?

Mindenkinek csak azt tudom tanácsolni, hogy válaszolja meg a kérdéseket, és gondolja végig, mennyi időt, energiát, pénzt spórolhat, ha egy hozzáértő végzi el azt a munkát, (amiről azt hittük mi is értünk hozzá ) és nem mi magunk.

 

Ismerjük meg a másik embert és hagyjuk, hogy Ő is megismerjen minket, ha odafigyelünk a részletekre, akkor felismerjük majd, ki érdemel bizalmat és ki nem…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://s4ingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr5712006408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása