2016. november 29. 12:43 - (AB)Roxy

Alku, mint fegyver

Van aki tud, van aki nem, van aki azt hiszi, hogy tud, és van, aki azt hiszi, hogy nem tud.Mindenesetre a lakásvásárlás szerves része, ha tetszik, ha nem. Meg kell próbálni, még akkor is, ha tudjuk, jó az ár, vagy érezzük, hogy nem fog menni. Csak annak van szerencséje, aki elhiszi, hogy lehet Neki.

DE! Szívből remélem, hogy még senki sem olvasta végig „a hogyan ne csináljuk kézikönyvet”! Miszerint benyögjük a tulajdonosnak, hogy mennyit enged a feléből! Vagy egy ismerősöm 3 éve adott el itt a földszinten egy lakást, ami ennél sokkal nagyobb, olcsóbb és jobb volt! Vagy a lakásban eltöltött idő alatt mindenbe belekötünk, (tehát a leendő lakás adottságaiba, amit majd meg akarunk venni) ezek után a végén odadobjuk az eladónak, hogy hívjon fel holnap, hogy mennyi a vége! … LOL

Igen, majd lealkudja saját magának, miután rommá lett oltva a lakással együtt, így biztosan sok kedve lesz velünk szerződni. Szóval ezt könyörgöm NE! A tulajdonos már jelezte az árat, a Vevőnél a labda!

Rendben, most ott tartunk, hogy tetszik az ingatlan, jó esetben ezt az eladó nem sejti, akkor most jöhet az alku. Mint mindig most is javaslom, hogy előre legyen meg a stratégiánk. Fel kell készülni a legtöbb eshetőségre, hogy a lehető legkevesebb meglepetés érjen minket. Tehát az egyik legfontosabb: ne véleményezzünk a lakásban! Fontosnak tartom, hogy az első ajánlat ne az az ár legyen, amit adni szeretnénk érte, ez csak egy tesztelés, puhatolózás.( Ismerek olyan személyt, aki így áll neki a folyamatnak, és megy neki, de ehhez komoly rutin kell, és nyitottság a másik oldal felől, ha az egyik nincs meg, akkor ez zsákutca lesz. ) Az eladó válaszából tudjuk majd, hogy körülbelül mennyi mozgásterünk van. Ökölszabály, hogy a kikiáltási ár, és az első ajánlott vételár közötti különbség általában feleződik, és végül az lesz a vételár, DE ez nagyban függ a felektől. Ki az erősebb jellem, és ki tudja inkább elhitetni a másik féllel, hogy neki fontosabb az ügy, ez a két tulajdonság általában együtt jár, de amikor nem, nah akkor következnek a legizgalmasabb tárgyalások, amik egyébként személyes kedvenceim. Nem beszélve arról, hogy a Vevő mióta keres, és az Eladó mióta árulja a lakását, kik segítenek a döntésben, éppen milyen hangulatban találjuk a másikat, ez mind rengeteg tényező, amit fel kell ismerni, kezelni kell és ehhez tapasztalat kell. A kevésbé rutinosak inkább írásban kommunikálják az ajánlatot, a tapasztaltabbak úgyis szóban fogják, ahol például oda kell figyelni a megfogalmazásra, vagy a testbeszédre is!

Tehát a kezdő ajánlatot megfelelően kell belőni, ha túl mélyre lövünk, akkor simán lehet, hogy a tulaj besérül, ha túl magasra, akkor meg mi fogunk sérülni utólag. Nem fogok százalékokat leírni, mert a piac folyamatosan változik, és ami most megállná a helyét, az lehet, hogy fél év múlva már nem, mert fordult a trend. Amennyiben úgy érezzük, hogy ez nem a mi pályánk, akkor segítséget kell kérni, nem szégyen! Forduljunk ahhoz, aki ért hozzá és mindenki jobban jár akkor!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://s4ingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr8012008554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása