2016. november 29. 12:44 - (AB)Roxy

Megkerülni a zingatlanost

A legtöbb embert vonzza a tilosban járás varázsa, de ezen a kapun nem mindenki mer azért belépni. Ez a bejegyzés inkább azoknak szól, akik már beléptek, vagy nagyon agyalnak rajta, hogy be fognak, a többiek meg úgysem fognak.

Egy múlt havi sztorival kezdeném, de előtte egy kis kitérő:

Az S4 csak kizárólagosság mellett értékesít eladóknak is vevőknek is, ez már lerágott csont, minden részlet fenn van a weben. Természetesen, ezt nem mindenki tudhatja, főleg azok nem, akik nem ismernek.

A sztori így alakul: a megbízás már megköttetett néhány napja, amikor is jelzi nekem a tulajdonos, hogy becsöngetett valaki hozzá vasárnap délben ( mikor máskor ) azzal, hogy látták az interneten, hogy eladó ez a ház, és most ügyesen meg is találták és megnéznék. A tulajdonos jelezte, hogy rajtam keresztül egy megbeszélt időpontban meg fogja tudni tekinteni az ingatlant. Nem veszi észre magát és tovább kérdez a magát Vevőnek nevező, hogy nem-e lehetne kihagyni itten a zingatlanost? Nem, mert a fiam! Ebbe beleszaladtak, nem kicsit!

Később darabjaira fogom szedni az egész sztorit, de most folytatnám…

Valaki hív néhány óra múlva, hogy láttak egy ingatlant a neten és jól meg szeretnék nézni. Ekkor már képbe kerültem a történtekkel és néhány kérdés után ki is rajzolódott bennem, hogy bizony a korrekt, megkerülős Vevőnkről van szó. Nem vagyok rest, belekérdezek, hogy miért voltak kinn önhatalmúlag, választ nem kapok, csak hablatyolást. Nem éreztetem az ellenszenvemet, nem is durculok, ( legalábbis ezt nem veszik észre ) teszem a kötelességemet és megbeszélünk egy találkozót, gondoltam magamban, hogy vicces leszek és a történtek után a szomszéd utcába beszélem meg a találkozót, nem röhögünk. Időpont, a már ismert helyszín, találkozunk, bemutatkozáskor alig mernek a szemembe nézni, próbálom azzal oldani, hogy süllyed az épület,mert az egész környék egy löszös talajra épült, és utólag tettek a ház alá alapokat. Nem tudnak kizökkenni, így hát cirka 30 perc alatt körbevezetem Őket, és látom rajtuk, hogy baj van, mert tetszik nekik a cucc és még a zingatlanos sem egy kretén. Elnézést kérnek! – döbbenet lett úrrá rajtam – Megköszönik a mutatást! Számot cserélünk, majd távoznak. Innentől csak Velem beszéltek, végig korrektek maradtak. A sors iróniája, hogy – nem kiszúrásból – másnak adtam el a házat, többek között azért, mert még kétszer jöttek vissza pepecselni mindenen, bő két héten keresztül, és nem tudtak döntést hozni. Pedig jeleztem Nekik nem egyszer, hogy van más versenyző. Na persze, marketingduma ugye. Hát a fagyi mindig visszanyal az a helyzet!

Tanulságok, mert azok vannak itt bőven!

Leszögezném gyorsan, hogy itt nem azért lett pofára esés a vevő részéről, mert a saját anyám volt a tulajdonos, ez bármelyik másik ügyfelemnél ugyanígy történt volna! Miért? Mert mi nem hajkurásszuk az ügyfeleket és tukmáljuk magunkat másokra, hanem Ők keresnek meg minket! Nagy különbség! A nulladik ponton megelőlegezik a bizalmat, ezt nem adják ám puszira!

Nem azért szerződik velem egy tulajdonos, hogy idegenek lehetetlen időpontokban odamenjenek a lakásukhoz, és zaklassák Őket úgy, hogy sem maguk sem az ingatlan nincs felkészítve! Mit vár tőlem egy ilyen manőver után a Vevő, hogy legyek vele jajdejófej, miután a munkámat negligálja és engem mint emberi lényt semmibe vesz? Igen, egy ingatlan értékesítést úgy indítunk el, hogy időt, energiát, és nem kevés pénzt fektetünk bele!

Szeretném hinni, hogy alapvetően minden ember legbelül jó, ha ez valóban így van, akkor tényleg nem fogom fel, hogy mit vár egy megkerülőmanőveres Vevő? Elárulom, kapásból ellenszenvet vált ki azzal egy Eladóban, hogy nem korrekt a nyitás, ezek után mit lehet várni tőle, korrekt folytatást? Hát persze…

Folytatnám azzal, hogy ha felém eleve korrektül nyit és felhív, akkor fel fogom készíteni arra, ami rá vár, segítek neki a döntésében, minden információt a rendelkezésére bocsátok, és én is végig korrekt leszek! Miért is? Mert az ajánlási rendszer így működik…

Értsük meg, egy jól képzett értékesítő, aki felkészít egy tulajdonost az értékesítésre, ott nincs ilyen, hogy ha jól kihagyjuk a zingatlanost, akkor annyival kevesebbért el lehet hozni a kecót! Nagy tévedés! Annyival több maradna az Eladó zsebében, aki megérti, hogy ez egy szolgáltatás, amiért fizet! Amennyiben magánúton értékesítene és nem fizet, úgy az az összeg a zsebében marad! Remélem követhető ez így!

 

És kikérem magamnak a zingatlanos kifejezést, én értékesítő vagyok, nem ugyanaz a szint!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://s4ingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr7412008556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása